Blog'a siz de yazın - You can write in the blog

Bu bloga herkes yazı, hikaye gönderebilir, lütfen muhabir@garajistanbul.org'a e-posta gönderin.
Everybody can send their articles, stories to this blog, please send e-mail to muhabir@garajistanbul.org

8 Mayıs 2009 Cuma

29 Oyun - 29th Play - İzmir










3 Mayıs 2009, Pazar, 20.30 –Devlet Tiyatroları Konak Sahnesi, İzmir, Türkiye

Bursa'dan sabah erken yola çıkıldı. Ekip Susurluk'ta tost ve ayran molası vermeyi ihmal etmedi. Saat 15.00 civarından İzmir Kahramanlar'daki Palm City Hotel'e ulaşıldı, eşyalar bırakıldı ve malzemeler sahneye götürülüp, hazırlıklar başladı

Konak Sahnesi, “birinci milli mimari Rönesans” olarak bilinen 1930'ların başına kadar devam etmiş mimari üslupla inşa edilmiş bir yapı. Yıllardır Devlet Tiyatroları sahnesi olarak hizmet veriyor. Oyunun hemen ardından 400 gün sürecek bir tadilata alınacak.

İzmir, Anadolu turnesinin en başından beri ilk kez iki gece üst üste oynanacak yerdi. İlk gece salon neredeyse tamamen doluydu. Oyundan sonra fuayede bekleyen seyircilerden anlaşılabileceği kadarıyla etkili bir oyun oldu. Seyirci oyun bitiminde Bursa'daki kadar olmasa da yine alkıştan önce uzun bir es verdi.

Ekip oyundan sonra bir İzmir turne klasiği olan çöp şiş yemeye gitti. Servet'te yenilen oyun sonrası yemeğin ardından otele gidildi.


3 May 2009, Sunday, 20.30 –State Theatre Konak Stage, İzmir, Turkey

The team departed Bursa early in the morning. They stopped for a toast and ayran (yogurt drink). Susurluk is famous of its ayran. About 15.00 they arrived in Palm City Hotel in İzmir Kahramanlar. They left their stuff in the hotel and moved to the venue for set-up.

The venue is a building from the architectural school “First National Architectural Renaissance” which ended in the beginning of 1930's. It has served as the venue of State Theatre for many years. It is going to be renovated after the play which will last for 400 days.

İzmir was the first city to be played two nights in a row. First night the hall was nearly full. The manner of the audience waiting at the foyer showed that the play had an effect. Not as much as Bursa but the audience again had a pause after the end.

The team went to eat çöp şiş (small sish kebabs) after the play as an İzmir tradition. After eating in Servet Restaurant they went to the hotel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder