Blog'a siz de yazın - You can write in the blog

Bu bloga herkes yazı, hikaye gönderebilir, lütfen muhabir@garajistanbul.org'a e-posta gönderin.
Everybody can send their articles, stories to this blog, please send e-mail to muhabir@garajistanbul.org

8 Mayıs 2009 Cuma

30 Oyun - 30th Play - İzmir










4 Mayıs 2009, Pazartesi, 20.30 –Devlet Tiyatroları Konak Sahnesi, İzmir, Türkiye

Ekip ilk kez bir otelde ikinci gece kalacak olmanın ve şehirde dolaşabilmenin rahatlığı ile sabah dolaşmak için şehre yayıldı. Memet Ali Alabora arka arkaya iki söyleşi yapmak üzere önce Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Öğlen arasında hastane çalışanlarının tamamen doldurduğu salondaki söyleşiyi KESK'e (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonları) bağlı SES (Sağlık Emekçi Sendikası) İşyeri temsilciliği düzenlemişti. Söyleşide yeni bir politik hareket, sanat gibi konular üzerine ucu açık bir sohbet yapıldı. Söyleşideki çoğu kişi akşam oyunu da geleceklerini söyledi.

Oradan Ege Üniversitesi Hastanesi'ne geçildi. Bu söyleşiyi de SES İşyeri Temsilciliği düzenlemişti. Öğle arası olmadığı için katılım azdı, ama giderek katılımcılar arttı ve 100'yakın insana ulaştı. Aynı konular üzerinde yine sohbet şeklinde bir söyleşi oldu. Her iki söyleşide de katılımcılar daha sonra garajistanbul'un etkinliklerinden ya da bilgilendirilmelerinden haberdar olmak için e-postalarını verdiler.

Hastanelerden sonra ekibin bir kısmı Kızlarağası Han'ında buluştu. Bursa'da kırılan antika bardaklardan bulma ümidiyle antikacılara bakıldı ama istenilen bardaklar bulunulamadı. Acıkan ekip karnını doyurmak için ayaküstü bir yer ararken Kızlarağası Han'ının hemen çıkışındaki “Küçük Ev” lokantasını buldu. Bir karı-kocanın işlettiği bu şirin, ev yemekleri yapan lokantanın yemekleri, özellikle de kuru fasulyesi çok güzeldi. Yemekten sonra Han'ın fincanda pişen ünlü dibek kahvesi içildi.

Ekip 18.00 gibi oyun için salonda buluştu. Kurulum dünden yapılmış olduğu için fazla bir hazırlık yoktu. Son kontrol yapıldıktan sonra oyun saati beklendi. Seyirci bir önceki günden daha kalabalıktı. Salon tamamen doluydu. Oyundan sonraki uzun sessizlik bugün için de geçerliydi. Alkış çok güçlü ve uzun sürdü. Oyundan sonra daha fazla seyirci fuayede bekliyordu. Yapılan röportajlarda seyircilerin bazıları kendi hikayelerini samimiyetle paylaştılar.

Ekip oyundan sonra Konak'tan Alsancak'a kadar yürüyüp, kordonda biralarını yudumladıktan sonra Palm City Hotel'e döndü.







3 May 2009, Sunday, 20.30 –State Theatre Konak Stage, İzmir, Turkey

The team went to wander around the city in the morning, knowing that they will stay in the same hotel for the fist time. Memet Ali Alabora first went to Tepecik Education and Research Hospital for a conference. SES (Health Social Workers Union) which is a part of KESK (Social Workers' Unions Confederation) organized the conference which was completely full because it was at the lunch-brake. It was more like a big conversation rather than a conference where topics like a new political movement, arts were discussed. Many people said that they will come to the play at night.

After there, Ege University Hospital was visited for another conversation-like conference. It was also organized by SES. There was not a lot of people like the previous one because It was not the lunch-break. However people started to come and it was almost 100 people at the end. The same topics were discussed. People in both conferences shared their e-mails to be informed about garajistanbul's events and news afterwards.

After the hospitals a part of the team met in Kızlarağası Han. The antiquities were checked to find the glasses which were broken in Bursa, but there wasn't any like them. The team found a small restaurant when they were looking just to grab a bite. It was “Küçük Ev” (“Small House”) which a couple is running where you can find casseroles and many other wonderful dishes. After the meal the famous Turkish coffee which is heated in the cup was drank.

All the team met in the venue at about 18.00 for the play. There wasn't a lot of preparation because the set-up was made yesterday. After the last checks they started to wait for the play. The audience were more crowded than the day before. The hall was completely full. The long pause after the play also happened. The applause was very strong and lasted very long. There were more audience waiting at the foyer. In the interviews some of the audience shared their own stories very sincerely. After the play team walked from Konak to Alsancak had a beer and went to the Palm Cİty Hotel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder