Blog'a siz de yazın - You can write in the blog

Bu bloga herkes yazı, hikaye gönderebilir, lütfen muhabir@garajistanbul.org'a e-posta gönderin.
Everybody can send their articles, stories to this blog, please send e-mail to muhabir@garajistanbul.org

13 Mayıs 2009 Çarşamba

34 Oyun - 34th Play - Antalya



9 Mayıs 2009, Cumartesi, 20.30 – Devlet Tiyatroları Haşim İşcan Sahnesi, Antalya, Türkiye

Ekip sabah erken kalkmak zorunda olmamanın verdiği rahatlıkla öğlene kadar Ninova Pansiyon'un güzel bahçesinde zaman geçirdi. Bu sırada turnenin en güzel olaylarından biri yaşandı. Kahvaltıda her masaya gidip ısrarla miyavlayan ve bir türlü yüz bulamayan bir kedi doğurmaya başladı. Ekip, altına gazete kağıtları serdi ve doğumu kolaylaştırmaya çalıştı. Onlar pansiyonu terk edene kadar üç yavru doğmuştu. Daha sonradan iki yavrunun daha doğduğunu ve doğumun tamamen sorunsuz geçtiğini gece gelince öğrendiler.

Pansiyondan ayrılan ekip Antalya'nın ünlü tahinli piyazı ve şiş köftesini yemek için 5. Sokak'a gitti. Antalya'daki 5.Sokak'ın garajistanbul ekibi için ayrı bir önemi var. garajistanbul'un fikir annesi ve babası Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran'ın 1995 yılında kurdukları ve Türkiye'de çağdaş gösteri sanatlarının yapıtaşlarından olan 5.Sokak Tiyatrosu bu sokaktaki bir garajda kurulmuş ve adını da sokaktan almış. Bugün 5. Sokak Tiyatrosu'nun mekanı mefruşatçı olarak hizmet veriyor. Ekip mekanı gezip, garajistanbul'un tarihinde de bir yolculuk yapmış oldu. Muhabir'İn yapımcısı olan “10+” 5. Sokak Tiyatrosu'nun bugünkü ismi. 5. Sokak'taki köftecide köfte, piyaz yedikten sonra oyuna kadar vakit geçirildi.

Oyunda beklenenden daha az izleyici vardı. Anadolu turnesinin en zayıf seyircisi Antalya'da görülmüş oldu. Oyundan sonra fuayede bekleyen liseli tiyatrocular ve seyirciler Memet Ali Alabora ile tanışıp, fotoğraf çektirdiler.

Bir ay önce başlayan Muhabir Anadolu'da turnesi Antalya ile son bulmuş oldu. Ekip ertesi gün uçakla İstanbul'a döndü.


9 May 2009, Saturday, 20.30 – State Theatre Haşim İşcan Stage, Antalya, Turkey

The team spent a free time in Ninova Pension's beatiful garden until noon with the comfort of not obliged to wake up early in the morning. Meanwhile they have experienced one of the most attractive moment during the whole tour. The cat who couldn't find the attention she was looking for from all the tables during the breakfast started give birth. The team laid newspapers underneath the mother and tried to help her. Three kittens were born before they left the pension. They learned at night that two others were born and there weren't any problem during or after birth.

The team who left the pension, went to 5th Street to eat the famous “piyaz” (bean salad) and “sish kofte” (meatballs) of Antalya. 5th Street in Antalya has a unique importance for garajistanbul team. Övül Avkıran and Mustafa Avkıran, founders of garajistanbul, founded 5th Street Theatre in 1995 which was a milestone in Turkish contemporary performing arts in this street in a garage. It took the name from the street. Today the venue serves as a curtain seller. By visiting the venue the team also had a small journey to garajistanbul's history. The producer of Reporter “10+” is the name of 5th Street Theatre today. They have spent time until the play after eating kofte and piyaz at the restaurant in 5th Street.

There were less audience then expected. The weakest audience was in Antalya. Amateur actors from high school and some of the audience met Memet Ali Alabora and took pictures with him after the play.

Reporter in Anatolia tour which began a month ago ended in Antalya. The team traveled back to Istanbul the other day by plane.


1 yorum:

  1. Muhabir'in anadoluyu dolaşması muhabire ve ekibine çok yakıştı. Antalya da turnenin bitimi için oldukça güzel bir yer oldu. Antalya'daki seyircinin az olmasıysa bir tesadüf olmuş bence; çünkü aynı tarihlerde Akdeniz Üniversitesi'nin gençlik şenliği vardı ve herkese açıktı bu şenlik. Şehir aslında o tarihlerde normale göre daha canlıydı; çünkü farklı üniversitelerden ve farklı ülkelerden katılan ekipler vardı bu şenliğe.
    Onun dışında ekip yokken Garajistanbul'da bir eksiklik hissediliyordu. Tekrar hoş geldiniz İstanbul'a...

    YanıtlaSil